U Gornjem Milanovcu bez posla 2.100 osoba

Foto: Opština Gornji Milanovac

Gornji Milanovac – Na teritoriji opštine Gornji Milanovac trenutno je bez posla 2.100 osoba i to je najmanja stopa nezaposlenosti u Moravičkom okrugu, rečeno je danas prilikom otvaranja Sajma zapošljavanja.

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Čačak, Saša Obradović, rekao je da je ovo samo jedan pokazatelj koliko je dobra Milanovačka privreda i kako ona apsorbuje broj nezaposlenih.

„Drugi razlog je doprinos lokalne samouprave koja godinama unazad izdvaja dodatna sredstva za aktivnu meru politike zapošljavanja i na taj način se daje doprinos zapošljavanja ljudi ovde u Gornjem Milanovcu“, istakao je Obradović.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Ono što lokalna samouprava pokušava svake godine da uradi, jeste da svojim merama aktivne politike zapošljavanja i odvajanjem određenih finansijskih sredstava pokušava da ublaži nezaposlenost u Gornjem Milanovcu, predsednik opštine Dejan Kovačević, dodajući da će opština u narednoj godini izdvojiti 15.000.000 dinara za aktivnu politiku zapošljavanja.

On je izjavio da se razmišlja i o novim merama kao što je plaćanje poreza i doprinosa za prvu godinu rada, kako bi se što veći broj poslodavaca zainteresovao da zaposli nezaposlene sugrađane.

Foto: Opština Gornji Milanovac

„Ono što je još važno jesu najavljene strane investicije, kao što je izgradnja šoping centra u Gornjem Milanovcu koji će se prostirati na oko 7.000 metara kvadratnih i očekujem da oko 200 naših sugrađana tu nađe posao. Druga investicija je dolazak Lidl-a koji je danas svečano počeo da radi u Srbiji, a već krajem sledeće godine trebalo bi da otvori svoje prodajno mesto u našem gradu, tako da će i za njih biti potrebna dodatna radna snaga. U pregovorima smo i sa nekim dobavljačima fabrike Forverk, koja je već počela gradnju svojih industrijskih pogona u Čačku, tako da očekujemo otvaranje jednog proizvodnog pogona u narednoj godini i u Gornjem Milanovcu“, naglasio je Kovačević.

Kovačević je poručio da je lokalna samouprava na raspolaganju i domaćim i stranim investitorima za sve vidove pomoći.