Todorović: Počinje saniranje oštećenih stubova na vijaduktu

Oštećeni stub (08.10.2018. Čačak), foto: Reflektor

Čačak – Danas bi trebalo da počne sanacija nosećih stubova na vijaduktu, koji su prethodnih dana oštećeni i zbog čega je obustavljen saobraćaj.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, kaže da je tokom jutra imao sastanak sa predstavnicima preduzeća Štrabak i nadzornim organom i izrazio nadu da će za vikend biti postavljene oplate oko stubova, a da će se od ponedeljka normalizovati saobraćaj preko vijadukta.

On je podsetio da je potpuna obustava saobraćaja preko vijadukta bilo prvobitno rešenje Javnog preduzeća Putevi Srbije, na šta Grad i policija nisu pristali.

„Posle mesec dana dobili smo saglasnost da bude naizmenično propuštanje preko vijadukta, a da se deo saobraćaja iz pravca Beograda odvija i kroz Kulinovce. Siguran sam da će i ovog puta, kao i do sada Putevi Srbije izaći u susret gradu Čačku i da će se sanirati sve saobraćajnice koje budu bile oštećene“, rekao je Todorvić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, foto: Reflektor

Prema njegovim rečima, od početka radova oštećenja su nastala na ulicama u Kulinovcima, Radenka Janjića i Dragiše Mišovića, ali da će zbog privremenog zatvaranja vijadukta, doći do oštećenja i saobraćajnica kroz centar grada.