Sutra nastavak sednice Skupštine grada

Sednica Skupštine grada, foto: Reflektor

Čačak – Raspravom o predlozima plana detaljne regulacije na potesu kamenolom „Sušica“ – Zdravljak i izmenama i dopunama Plana generalne regulacije „Atenica – Kulinovci“, odbornici Skupštine grada Čačka, nastaviće u ponedeljak 24. sednicu koju su započeli u sredu.

Na dnevnom redu su predlog o cenama prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, zatim konkurs za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća za vodovod, održavanje čistoće i pijaca „Moravac“ Mrčajevci, kao i predlozi Komisije za kadrove i mandatno-imunitetska pitanja.

Odbornici su do sada usvojili rebalas budžeta i raspravljali o izveštaju o izvršenju budžeta za prvih šest meseci, kao i o poslovanju Javno komunalnih preduzeća i ustanova Moravac, Gradsko zelenilo, Gradac, Komunalac, Naučno tehnološkog parka, Sportskog centra Mladost i Turističke organizacije Čačak.

Raspravljalo se o programu održavanja javnih zelenih površina, kao i o Programu održavanja, zaštite i razvoja opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji Čačka za 2018. godinu.

Sednica je od srede do petka nekoliko puta prekidana zbog nedostatka kvoruma, ali i zbog uzavrele atmosfere između odbornika opozicije i predsednika Skupštine grada Ivora Trifunovića.