Nastavljena sednica raspravom o tome kome se radi, a kome ne (DIREKTAN PRENOS)

Foto: Reflektor

Čačak – Odbornici Skupštine grada Čačka treći dan za redom nastavili su sednicu, ali i ovog puta njen početak je obeležilo reklamiranje povrede poslovnika i polemika predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića sa opozicijom o tome kome se radi, a kome ne.

Do sada je usvojen rebalans budžeta, a raspravljalo se o izveštaju o izvršenju budžeta za prvih šest meseci.

Pre odbornicima su izmene i dopune programa poslovanja Javno komunalnih preduzeća Moravac, Gradsko zelenilo, Gradac, Komunalac, zatim Naučno tehnološkog parka, Sportskog centra Mladost i Javne ustanove Turistička organizacija Čačka.

Raspravljaće se i o uslovima i načinu realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu, zatim o planovima detaljnih regulacija na potesu kamenolom „Sušica“ – Zdravljak i „Atenica – Kulinovci“, kao i o predlogu rešenja o pribavljanju u javnu svojinu, izgradnjom, vodovodne mreže u Mrčajevcima, Bečnju i Donjoj Gorevnici.

Na dnevnom redu su i cene prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća za vodovod, održavanje čistoće i pijaca „Moravac“ Mrčajevci.

Sednica Skupštine grada, 24. po redu, počela je u sredu, ali u popodnevnim satima prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Odbornici opozicije zahtevaju da sednica ne traje duže od osam sati.