Milanovčani će ubuduće imati stabilno snadbevanje električnom energijom

Foto: Reflektor

Gornji Milanovac – Rekonstrukcijom postojeće trafostanice i izgranjom nove, industrija i građanstvo Gornjeg Milanovca će od kraja sledeće godine imati snabdevanje električnom energijom bez prekida.

Rebalans budžeta opštine za 2018. koji je izglasan na sednici Skupštine opštine sada je uvećan za nešto više od 2.800.000 dinara na ime parcele koju je „Elektroprivreda Srbije“ pribavila i uknjižila na svoje ime, a koja je bila vlasništvo lokalne samouprave.

Na osnovu Odluke ovog državnog preduzeća, planirana je kompletna rekonstrukcija postojeće trafo stanice koja napaja ceo grad. Radovi, za koje se očekuje da počnu u ovoj građevinskoj sezoni, vrednosti su oko 4.000.000 evra.

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, rekao je da je na pomolu i izgradnja nove trafo stanice.

„Ono što je takođe planirano i zašta postoje tehnička dokumenta, jeste izgradnja još jedne trafo stanice koja bi bila u južnoj industrijskoj zoni pored njihovog pogona elektro distribucije ovde u Gornjem Milanovcu, kako bi imali napajanje i indrustrije i građanstva sa dve strane i kako ne bi dolazilo do prekida električne energije i snabdevanja električnom energijom u nekom narednom periodu i kada su u pitanju remonti postojećih trafostanica ili možda neki manji kvarovi“, izjavio je Kovačević.

Foto: Reflektor

Rebalansom budžeta opredeljen je i određen iznos sredstava za upodobljavanje košarkaških terena na Neškovića brdu koja koriste deca sa tog područja.

“Ti tereni su urađeni davnih godina. Već su oronuli i želimo da ih popravimo, da uradimo novi asfalt, da ih ogradimo i stavimo nove koševe kako bi deca sa tog područja imala mogućnost da na najbolji način koriste svoje slobodno vreme, a to je uz sport negde i najlakše. Uskoro će biti raspisan i konkurs za nova podsticajna sredstva za sport. Sredstvima koja su preostala u visini od 2.000.000 dinara finansiraćemo prvenstveno obnovu svih objekata koji su namenjeni za sport“, naveo je Kovačević.

Odbornici milanovačke skupštine razmatrali su i predlog imenovanja direktora Javno komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“ i direktora Centra za socijalni rad, kao i ostavku, odnosno izboru novog člana Opštinskog veća.

Na mesto direktora JKP „Gornji Milaovac“ imenovan je dosadašnji vršilac dužnosti direktora Ivan Lazić, dok je na mesto direktora Centra za socijalni rad imenovan Aleksandar Jevtović.

Novi član Opštinskog veća biće Lazar Mirjanić.

Odbornici su izglasali i Odluku o postavljenju zamenika predsednika opštine. Tu funkciju će od sada vršiti dosadašnji većnik Opštinskog veća Nenad Vučićević.

„Zahvalio bih se na korektnoj saradnji dosadašnjem pomoćniku Aleksandru Vidojeviću, a Nenad Vučićević je moj doskorašnji saradnik u Veću. Imao sam odličnu saradnju sa njim i nadam se da ćemo u narednom periodu ako ne tako onda još i bolje sarađivati“, rekao je Kovačević i poželeo da novoizabrani pomoćnik nastavi saradnju sa lokalnom samoupravom i sa njim kao predsednikom u duhu dobrih koalicionih odnosa.

Prema koalicionom sporazumu, ovo mesto pripada Socijalističkoj partiji Srbije.