Hapšenje zbog korupcije

Ilustracija - Shutterstock

Kraljevo – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četiri osobe iz Kragujevca i Svilajnca zbog sumnje da su primale, odnosno davale mito, saopštio je MUP.

Uhapšeni su odgovorno lice direkcije za nabavke u „Energetika“ Kragujevac G.R. (1976) zbog primanja mita, odgovorno lice „Cvetković Kop“ iz Svilajnca D.C. (1970) zbog davanja mita, M.S. (1974) iz Kragujevca zbog pomaganja u primanju mita i Z.M. (1960) iz Svilajnca zbog posredovanja u davanje mita.

Sumnja se da je G.R. od D.C. zahtevao 350.000 dinara kako bi mu omogućio privilegovan položaj na konkursu za javne nabavke za iznajmljivanje kamiona sa vozačima koji je raspisalo preduzeće „Energetika“ i dobijanje posla na tenderu, što je 10 odsto od procenjene vrednosti te javne nabavke.

G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara, a sumnja se da je novac primio preko pomagača M.S. i posrednika Z.M.

M.S. se sumnjiči da je D.C. prenosio informacije o javnoj nabavci, cenama i drugim ponuđačima, dok je G.R. dostavio podatke o karakteristikama dva kamiona kao predmeta javne nabavke kako bi prilagodio konkursnu dokumentaciju ponuđaču D.C.

Za te usluge M.S. je, kako se sumnja, od G.R. uzeo polovinu od 100.000 dinara.

Kako se sumnja, Z. M. je upoznao M.S. i D.C. i između njih posredovao u nalaženju ponuđača za javnu nabavku, a potom i u primopredaji novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, navodi se u saopštenju.