Donatorskim ručkom prikupljeno više od 500.000,00 dinara pomoći

Foto: Opština Gornji Milanovac

Gornji Milanovac – U organizaciji Centra za socijalni rad Gornji Milanovac i Crvenog krsta Gornji Milanovac, a pod pokroviteljstvom predsednika opštine Dejana Kovačevića, u restoranu „Takovski vrt“ održan je donatorski ručak kako bi se obezbedila sredstva najsiromašnijim građanima, saopštavaju iz Opštinske uprave Gornji Milanovac.

Povod za održavanje Donatorskog ručka jeste obeležavanje Svetskog dana borbe protiv siromaštva i za cilj ima širenje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva u celom svetu.
Pozdravljajući prisutne pokrovitelj ručka i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević istakao je da u današnjem vremenu treba biti solidaran sa ljudima koji imaju manje od drugih i da treba što češće obraćati pažnju na ljude kojima treba pomoć: „Mi smo jedna zajednica koja je kompaktna i veoma sam srećan što sam predsednik opštine gde ne postoji zavist i gde su svi spremni jedni drugima da pomognu. Za to je pokazatelj i današnji dan i hvala vam svima koji ste se odazvali.“ Predsednik Kovačević se zahvalio i gospodinu Ivanu Kozoderoviću koji je izašao u susret i obezbedio prostor za održavanje ručka, kao i muzičkom sastavu „Poko Rubato“ koji su profesori muzičke škole „Doktor Vojislav Vučković“ iz Čačka.

Direktor Centra za socijalni rad Aleksandar Jevtović zahvalio se svim donatorima u ime ove ustanove i u svoje lično ime što su podržali ovu akciju prikupljanja sredstava za najugroženije građane opštine Gornji Milanovac.

Prisutne je pozdravio i Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom opštine, što su prepoznali značaj i podržali ovaj događaj. Takođe, on se zahvalio i u ime svih onih kojima će pomoć stići, a koji su prisustvovali Donatorskom ručku kao i onima koji su donirali novac.

Ovim Donatorskim ručkom prikupljeno je više od 500.000,00 dinara pomoći za najugroženije, a sredstva je moguće uplatiti i donirati i u toku naredne nedelje. Kada podaci budu konačni i potpuni biće objavljen ukupan iznos koji je prikupljen kao i imena svih donatora.