Davis Cup: Srbija vodi 2:0 posle prvog dana

Kraljevo – U hali SC „Ibar“ u  Kraljevu danas su na programu bili mečevi prvog dana Davis Cup duela za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, između Srbije i Indije.

U prvom meču dana sastali su se Laslo Đere i Ramkumara Ramanatana, a slavio je reprezentativac Srbije  sa 3-1 u setovima (3:6, 6:4, 7:6(2), 6:2).

Đere je tomom prvog doživeo manju povredu što ga je omelo, pa je prvi set otišao na stranu rivala. U nastavku Đere je bio primetno bolji na terenu, pa je sigrunom igrom meč priveo kraju za vođstvo Srbije od 1:0 u mečevima. Ovo je prva pobeda Đerea u ovom takmičenju u trećem susretu za reprezentaciju Srbije.

Nakon njih dvojice na teren su izašli Duša Lajović i Indijac Gunesvaran, a Lajović je sigurnom igrom slavio rezultatom 3:0 (6:4, 6:3, 6:4) i tako Srbiji doneo velikih 2:0 posle prvog dana duela.

Sutra, drugog dana takmičenja biće odirgan dubl meč sa početkom od 15 časova. Za Srbiju u dublu igrat će Nikola Milojević i Danilo Petrović, dok će za gostujući tim igrati Rohan Bopanna i Sriram Balaji.