Borac pred gvozdenom zavesom Inđije

Foto: MN Press

Mladi, čak premladi su bili prvotimci Borca pred prvo kolo PLS šampionata. Bili su možda i uplašeni zbog obaveze koju vuče dres kluba, pa je Inđija iz Čačka otišla sa poprilično nepopularnih 0:4. Danas su ti isti momci spremni da uzvrate posetu. Realno, podigli su glave, iako se još tu i tamo sapletu skupljajući iskustvo gde god stignu i koliko mogu.

Tabela kaže da Zebre u tom prvom kolu PLS sudbina nije mazila. Inđija je, to sada definitivno znamo opremljena gvozdenom zavesom koja je za 15 kola primila svega šest golova. Šta je to Borac u međuvremenu iznedrio? Ako je priči, odnosno analizi utakmice 16. kola na volju, to su već formirani talenti sve od Sekulića, preko Tripkovića, Otaševića, Tasića, Uroševića, Janjuševića, Šutića, Fićovića, Kuveljuća, sve do Kovačevića..

Da li je to kapital na koji danas računa Vladimir Stanisavljević, šef stručnog štaba Borca?
“Kapital je to što ti momci nose dres Borca. Niko ne sme misliti da između ostalog ime kluba nije samo po sebi dovoljno da na teren izađemo uvereni da mi to možemo. Na taj način iz utakmice u utakmicu dodajemo vrednost sastavu, koji je stasavanjem mlade, čačanske generacije fudbalera postao tim. Oni mogu da se nose ne samo sa Inđijom, nego s bilo kojim PLS sastavom, čak i bez Tripkovića i Maksimovića koji su trenutno povređeni. To što je bilo u Užicu neka ostane tamo… Bubamara nas nije htela od prvog minuta, što je takođe fudbal ”, rekao je za MOZZART Sport Vladimir Stanisavljević, pa nastavio da komentariše nastupajuću utakmicu zakazanu za 13 časova.
“Oni su u poslednje vreme bili u seriji derbi mečeva. Svakako su jedan od najkvalitetnijih sastava u ligi, a vežu nas i superligaške biografije klubova. Zaista poštujem u svakom smislu postavu igre, i sve što je Inđija pokazala. Mislim da uz par taktičkih varijanti imamo šansu za egal utakmicu pre svega. Borac je tu da zaigra, pa ćemo videti kako će nas poslužiti fudbalska sreća”, poručio je Vladimir Stanisavljević.

Odgovor s vojvođanske strane je oprezan. Trener FK Inđije Srđan Blagojević zna ko mu na noge dolazi, pa pred utakmicu na klupskom portal poručuje.
“Veoma ozubiljno shvatamo Borac, kao što smo shvatali Javor. Jako se ozbiljno pripremamo. Radili smo i analizu njihove igre. Apostrofirali smo šta nam je potrebno da uradimo da bismo došli do pozitivnog rezultata. Očekujem, i ne sumljam da će se igrači potruditi i ispoštovati sve ono što se dogovorimo, pa se nadamo pozitivnom rezultatu”, poruka trenera Blagojevića.

Petak
Bečej – Budućnost 5:1 (2:1)

Subota
Inđija – Borac
Teleoptik – Novi Pazar
Bačka – Sinđelić

Nedelja
Sloboda – Radnički Kragujevac
OFK Žarkovo – Zlatibor
Metalac – Javor

Ponedeljak
Trajal – Bežanija