Zeleno svetlo programima javnih preduzeća i ustanova za sledeću godinu

Foto: Opština Gornji Milanovac

Poslednja sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac koja je na dnevnom redu imala 23 tačke, održana je danas. Na dvadeset petoj redovnoj sednici većinu tačaka činili su planovi rada i finansijski planovi javnih preduzeća i ustanova opštine Gornji Milanovac, saopšteno je iz Opštinske uprave Gornji Milanovac.

Odbornici skupštine opštine su većinom podržali prikazane programe i na taj način omugućili direktorima da predviđene planove za 2019.godinu i realizuju.

„Skupština opštine ove godine je radila transparentno , otvoreno i donošene su odluke koje su nesumljivo u interesu građana Gornjeg Milanovca, tako da je prošlo sve u najboljem redu i verujem da će tako biti i u sledećoj godine“, reči su Lazara Nikolića predsednika Skupštine opštine.

Skupština opštine jeste skup odbornika iz političkih opcija ali pre svega skup ljudi koji su na izborima dobili podršku svojih sugrađana da nešto dobro i kvalitetno rade za svoju sredinu, rekla je zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić i dodala :“Veliki broj odbornika se odaziva na skupštinska zasedanja, što je u stvari i obaveza jednog odbornika.Jedan deo odbornika , naravno, to nije radio , osim što je ponekad dolazio da nešto iskritikuje , tako uzgred budirečeno. Dakle, postojojalo je par odbornika koji su na neki način pokazali svojim biračima da su pogrešili u odabiru.“

Pored pomenutih planova rada i finansijskih planova za narednu godinu, odbornici su danas usvojili i niz odluka.Među njima je i Odluka o uspostavljanju saradnje između opštine Gornji Milanovac i grada Starodub iz Rusije koju je predsednik opštine Dejan Kovačević posebno apostrofirao zbog saradnje odnosno politike koju aktuelna vlast sprovodi.“Moramo biti prijatelji i sa istokom i sa zapadom“, naglasio je Kovačević prilikom diskusije o ovoj tački dnevnog reda.

Na samom kraju današnjeg zasedanja zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, zahvalila se svim odbornicima , požežela srećne novogodišnje i Božićne praznike i istakla da su postavljeni čvrsti temelji ka napretku i boljoj i srećnijoj budućnosti naših sugrađana i konstatovala da se naša opština nikada više neće vratiti prošlost.