Zaharova u Guči (FOTO+VIDEO)

Marija Zaharova u Guči, foto: Reflektor

Guča – Direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije, Marija Zaharova doputovala je tokom popodneva u Guču, gde se održava 58. Sabor trubača.

Nju su kraj spomenika trubaču dočekali ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, domaćin Sabora, ministar bez portfelja Nenad Popović, predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić, predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, kao i brojni posetioci.

Marija Zaharova u Guči, foto: Reflektor

Zaharova je dočekana uz trubače i veliki aplauz.

Marija Zaharova i Ivica Dačić u Guči, foto: Reflektor
Nenad Popović, Marija Zaharova, Ivica Dačić i Vesna Stambolić, foto: Reflektor

Zaharova je rekla da je tokom vožnje od Beograda do Guče, imala priliku da vidu Srbiju „onakvu kakvu nije videla do sada“.

„Imala sam priliku da vidim Srbiju ne iz kinematografskog ugla, ne preko fotografija, već uživo. Drugo, mogu da osetim tu atmosferu i tu ujedinjenost“, rekla je Zaharova.

Marija Zaharova, foto: Reflektor

Prema njenim rečima, Sabor trubača je manifestacija koja spaja kulture.

„Došli su ljudi iz svih delova sveta. Vidite kako je moguće da jedna mala manifestacija preraste u veliku i to je dobro“, rekla je Zaharova.

Marija Zaharova i Vesna Stambolić, foto: Reflektor

Dačić je rekao da je do sada u Guču doveo brojne poznate ličnosti iz sveta.

„I moj nadraži gost je Marija i želim da se ovde lepo provede. Ja sam joj pričao da je u Srbiji mega zvezda, možda nije ni verovala. Ovo je njen dan ovde, ja sam samo u pratnji“, rekao je Dačić.

Predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić, uručiča je Dačiću Povelju sabora.

Prilikom uručivanja povelje, Dačiću je rekla: „Vi ste ovde vrlo popularan gost, ali dolaskom gospođe Marije Zaharove rejting Vam je opao“.

Zaharovoj će večeras biti dodeljena titula počasnog gosta Sabora.