Vremenska prognoza za period od 8. do 11. decembra

Ilustracija - Reflektor

Ujutro i pre podne na severu i zapadu naoblačenje s kišom, koje će se posle podne i uveče premeštati ka jugu i istoku Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severozapadu. Na planinama do kraja dana prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 na jugu i istoku do 5 stepeni na severozapadu, a najviša od 4 do 10 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREME NAREDNIH DANA

Sutra pretežno sunčano i toplije, posle podne na severu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima novo naoblačenje s kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

U ponedeljak na severu delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama – u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.

Za utorak se na severu očekuje delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama – u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.