Vremenska prognoza za period od 7. do 10. decembra

Ilustracija - Reflektor

Ujutro slab i umeren mraz. U toku dana suvo uz više oblačnosti na severu i istoku Srbije, dok se na jugu i zapadu očekuju duži sunčani intervali. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -7 do -1, a najviša od 3 do 8 stepeni. U toku noći ka suboti na severu ponegde slaba kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U subotu ujutro i pre podne, na severu i zapadu naoblačenje s kišom, koje će se posle podne i uveče premeštati ka jugu i istoku Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severozapadu. Na planinama do kraja dana prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 stepeni na jugu i istoku do 4 na severu i zapadu, a najviša od 5 do 10 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena.

Za nedelju se očekuje toplije i veći deo dana suvo uz delimično razvedravanje. Posle podne na severozapadu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

Ponedeljak će na severu doneti delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama – u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni, na severu i istoku Srbije u pojačanju. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.