Vremenska prognoza za period od 5. do 8. januara

Ilustracija - Reflektor

Danas jutro pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem. Naoblačenje sa snegom koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne, tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Više snega padaće uveče i tokom noći kada će doći do povećanja visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, jugozapadni, krajem dana na severu u skretanju na severozapadni i pojačanju. Najniža temperatura od -7 do -5, a najviša od -2 do 0 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra pretežno oblačno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Više snega očekuje se u zapadnim, centralnim i južnim krajevima. Duvaće umeren i jak, a u planinskim predelima olujni, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od -8 do -1, a najviša od -2 do 1 stepen, u Negotinskoj Krajini oko 4 stepena.

U ponedeljak jutro veoma hladno, u većini mesta umeren i jak mraz. U većem delu malo i umereno oblačno, samo u jugozapadnim i južnim krajevima oblačno, mestimično sa snegom uz tendenciju slabljenja i prestanka padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -14 do -4, a najviša od -4 do 0 stepeni.

Za utorak se očekuje vedro i veoma hladno jutro sa umerenim i jakim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano ali sa temperaturom u većini mesta ispod 0 stepeni. U večernjim satima postepeno povećanje oblačnosti na severu i zapadu. Najniža temperatura od -15 do -7, najviša dnevna od -4 do 1 stepen.