Vremenska prognoza za period od 31. decembra do 3. januara

Ilustracija - Reflektor

Danas oblačno, u većem delu kiša i kratkotrajna susnežica. Na zapadu, jugozapadu jugu i jugoistoku sneg uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren, u planinskim predelima jak, severni i severozapadni. Uveče i noću u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 2, a najviša od 2 do 5 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U novogodišnjoj noći u centralnim delovima slaba kiša i susnežica, na jugozapadu slab sneg, na severu Srbije i u Timočkoj Krajini suvo. Temperatura oko ponoći od -1 do 2 stepena. 

VREME NAREDNIH DANA         

U utorak jutro oblačno, na jugozapadu i jugu još ponegde slab sneg. U toku dana umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 5 stepeni .

U sredu veći deo dana umereno oblačno, suvo i malo toplije. Uveče i noću jače naoblačenje s kišom, snegom i padom temperature. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do 1, najviša od 3 do 7 stepeni.

Za četvrtak se očekuje oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. U planinskim predelima usled pojačanog vetra pojava snežnih nanosa. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od -1 do 3 stepeni.

Tokom čitavog perioda pretežno oblačno i hladno, mestimično sneg. U većini mesta ledeni dan (najviša dnevna temperatura niža od 0 stepeni).