Vremenska prognoza za period od 30. decembra do 2. januara

Ilustracija - Reflektor

Pretežno oblačno, ponegde slaba kiša ili susnežica uglavnom na severu i istoku, na planinama slab sneg. Uveče i u toku noći pojačanje padavina u svim krajevima, na severu kiša i susnežica, na zapadu i jugozapadu sneg i stvaranje snežnog pokrivača, u planinama povećanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 do 8 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREME NAREDNIH DANA         

Sutra oblačno, u većem delu sa kišom i susnežicom. Na zapadu i jugozapadu sneg i uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. U planiskim predelima sneg, jak vetar i stvaranje snežnih nanosa. U toku noći slabljenje, a na severu i prestanak padavina. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 3 do 5 stepeni.

U novogodišnjoj noći u centralnim delovima slaba kiša i susnežica, na jugozapadu slab sneg, na severu Srbije i u Timočkoj Krajini suvo. Temperatura oko ponoći od -1 do 2 stepena. 

Prvog januara ujutro oblačno, na jugozapadu i jugu još ponegde slab sneg. U toku dana umereno i suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 6 stepeni.

U sredu veći deo dana umereno oblačno, suvo i malo toplije. Uveče i noću jače naoblačenje s kišom, snegom i padom temperature. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 3 do 7 stepeni.