Vremenska prognoza za period od 2. do 5. januara

Ilustracija - Reflektor

Danas umereno i potpuno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom i snegom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 2, a najviša od 2 do 7 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREME NAREDNIH DANA

Sutra pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. U planinskim predelima snežni nanosi i vejavica. Najniža temperatura od -5 do 0, a najviša u većini mesta od -2 do 0, na istoku do 4 stepena. Upozorenje: Stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

U petak takođe pretežno oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i jak, severozapadni. U planinskim predelima snežni nanosi i vejavica. Najniža temperatura od -7 do -3, a najviša od -4 do 1 stepena. Upozorenje: Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

Za subotu se očekuje slično vreme oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz dalje manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, krajem dana u pojačanju. Najniža temperatura od -10 do -4, a najviša od -4 do 1 stepena.