Vremenska prognoza za period od 14. do 17. januara

Ilustracija - Reflektor

Umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu sa kišom, u centralnim i istočnim krajevima mešovite padavine (sneg i kiša koja se u jutarnjim satima ponegde može lediti na tlu), a na jugu veći deo dana sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača. Pre podne prestanak kiše i postepeno razvedravanje sa severa, a uveče i u toku noći prestanak padavina i razvedravanje u južnim krajevima. U severnim i zapadnim krajevima otapanje snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. U planinskim predelima sa vejavicom i snežnim nanosima. Najniža temperatura u većini mesta od 0 do 4, na istoku i jugu od -8 do -4, a najviša od 1 do 8 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREME NAREDNIH DANA

Sutra promenljivo oblačno, pre podne sa dužim sunčanim periodima. Sredinom dana i posle podne mestimično sa snegom ili pljuskom snega, naročito u brdsko-planinskim predelima. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -1, a najviša od 0 do 5 stepeni. U jutarnjim satima usled negativne temperature lokalna pojava poledice.

Za sredu se očekuje malo do umereno oblačno i toplije, u većem delu suvo, samo još ujutro na severoistoku i istoku uz nešto više oblačnosti ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura u većini mesta od -4 do 1, na jugu od -8 do -5, a najviša od 3 do 9 stepeni uz dalje topljenje snežnog pokrivača na području centralne i južne Srbije. U jutarnjim satima usled negativne temperature lokalna pojava poledice. 

U četvrtak malo do umereno oblačno i još malo toplije i suvo. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura u većini mesta od -2 do 3, na jugu od -7 do -4, a najviša od 4 do 11 stepeni uz dalje topljenje snežnog pokrivača na području centralne i južne Srbije.  U jutarnjim satima usled negativne temperature lokalna pojava poledice.