Vremenska prognoza za period od 13. do 16. januara

Ilustracija - Reflektor

Umereno i potpuno oblačno, na severu pre podne i sredinom dana ponegde sa slabom kišom, a u ostalim krajevima u toku dana sa kratkotajnom susnežicom ili snegom. Posle podne na severu i zapadu, a uveče i u ostalim krajevima kratkotrajno razvedravanje. U toku noći sa severozapada novo naoblačenje sa kišom. Vetar slab i umeren, uglavnom zapadni i jugozapadni, u toku noći u pojačanju. Najniža temperatura u većini mesta od -4 do 0, na jugu do -10 sa uslovima za pojavu poledice, a najviša dnevna od -1 do 7 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREME NAREDNIH DANA

Sutra umereno do potpuno oblačno, na severu ujutro mestimično sa kišom, a pre podne prestanak padavina. U centralnim krajevima se očekuju mešovite padavine (kiša i sneg), dok će na jugu i u brsko-planinskim predelima padati sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača. Uveče i tokom noći prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni, posle podne u pojačanju. Najniža temperatura od -8 do 3, a najviša dnevna od 0 do 7 stepeni.

Za utorak se očekuje promenljivo oblačno, sa dužim sunčanim periodima. Sredinom dana i posle podne mestimično sa snegom ili pljuskom snega, naročito u brdsko-planinskim predelima. Vetar umeren, na severu i istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -7 do 1, najviša od 0 do 5  stepeni. U jutarnjim i večernjim satima usled negativne temperature lokalna pojava poledice, a tokom dana topljenje snega u nižim predelima centralne i južne Srbije.

Za sredu malo do umereno oblačno, u većini mesta suvo. Ujutro i pre podne na severoistoku i istoku ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura u većini mesta od -6 do 0, na jugu ponegde jak mraz (manje od -10° stepeni) Najviša dnevna od 1 do 7 stepeni uz dalje topljenje snežnog pokrivača na području centralne i južne Srbije.