Vremenska prognoza za period od 11. do 14. februara

Ilustracija - Reflektor

Naoblačenje sa kišom i padom temperature sa severa Vojvodine proširiće se i na ostale krajeve. Posle podne i uveče u brdsko – planinskim, a tokom noći ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg. Uveče i tokom noći brdsko – planinskim predelima očekuje se formiranje odnosno manje povećanje snežnog pokrivača. Vetar ujutru i pre podne umeren i jak, u košavskom području i planinskim predelima ponegde i olujni, južnih smerova, tokom dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 8, a najviša od 7 do 14 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREME NAREDNIH DANA

Sutra retežno oblačno i još malo hladnije, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i snegom. Vetar umeren i jak, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama ponegde i olujni, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 2 do 7 stepeni.

U sredu promenljivo oblačno, u većem delu suvo, samo u planinskim predelima sa snegom. Vetar ujutro i pre podne umeren, na planinama ponegde i jak, severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša od 2 do 7 stepeni. U toku noći sa severozapada novo prolazno naoblačenje sa slabim snegom.

Za četvrtak se očekuje pretežno oblačno, mestimično sa kišom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -6 do 0, najviša od 3 do 7 stepeni.