Volonteri „Kancelarije za mlade“ pripremili 500 paketića

Foto: Kancelarija za mlade

Čačak – „Kancelarija za mlade“ Čačak učestvuje u akciji “Osmeh na dar” već treću godinu zaredom. Cilj ove akcije bio je prikupljanje materijala za pravljenje paketića za bolesnu i socijalno-ugroženu decu. Akcija je imala jako veliki odziv. U svim osnovnim, srednjim školama, vrtićima i fakultetima, brojnim sportskim školicama, školama jezika bile su postavljene kutije u kojima su se mogli prikupljati slatkiši, grickalice, pribor za školu i igračke.

Vredni volonteri Kancelarije za mlade su potom sav prikupljeni materijal odnosili u Omladinski klub, odakle su svi paketići sortirani na muške i ženske. Moramo se pohvaliti da smo ove godine oborili dosadašnje rekorde sa pripremljenih preko 500 paketića, od kojih je prvih 100 otišlo u Manastir Banjska na Kosovu i Metohiji.

Dodela paketića planirana je za subotu, 05. januar u Domu kulture, gde će volonteri Kancelarije za mlade zajedno sa članovima Kola srpskih sestara deliti kako paketiće za najmlađe, tako i pakete hrane i higijene za socijalno-ugrožene porodice.

Obzirom na to da je spisak onih koji su ove godine učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji predugačak, ovim putem se zahvaljujemo svima onima koji su bar malim delom doprineli istoj, donirajući sredstva za paketiće i time bez sumnje omogućili da i ove godine izmamimo osmeh više.“