Usvojen izveštaj o radu „Zračka“, raspisan konkurs za medijske projekte

Sednica Gradsko veća, foto: Reflektor

Čačak – Članovi Gradskog veća u Čačku na današnjoj sednici doneli su odluku kojom je raspisan javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Ove godine za medije je izdvojeno 12.000.000 dinara. Za projekte proizvodnje medijskih sadržaja namenjeno je 11.500.000 dinara, a dok je pola miliona predviđeno za projekte organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenju profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Članovi Veća usvojili su predloge o izradi planova detaljnih regulacija „Kulinovačko polje“, kao i „Trbušani – Ljubić“, zatim način obavljanja komunalne delatnosti upravljanje javnim parkiralištima, kao i predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda.

Sednica Gradsko veća, foto: Reflektor

Razmatran je i predlog programa zaštite životne sredine grada Čačka za period od 2018. do 2027. godine, zatim predlog programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u ovoj godini, a doneta je i odluka o dodeli novčanih nagrada sportskim organizacijama, mladim talentovanim i istaknutim sportistima za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju sporta.

Na sednici će razmatran i izveštaj Ustanove za dnevni boravak, dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ za prošlu, kao i plan rada za ovu godinu, koji je podnela Ana Jakovljević, nedavno izabrana na mesto vršioca dužnosti direktora te ustanove.

Članovi gradskog Veća minutom tišine odali poštu nedavno nastradalima u saobraćajnioj nesreći u Mojsinju, foto: Reflektor

Sednica je počela minutom ćutanja povodom nedavne saobraćajne nesreće u Mojsinju u kojoj je poginulo četvoro mladih.