Uroš Milovanović ponovo brani boje Srbije

Foto: Privatna arhiva

Čačak – Mladi čačanski fudbaler Uroš Milovanović (18), posle uspešnih partija pruženih u Španiji, u jednoj od najjačih svetskih fudbalskih liga, ponovo je pozvan u reprenzentaciju Srbije, rekao je otac ovog mladog reprezentativca Goran Milovanović tekakođe igrao fudbal u brojnim evropskim klubovima.

Selektor nacionalnog tima do 19 godina, Nenad Sakić je za mečeve između Hrvatske i Srbije, koji se igraju u Poreču 12. i 14. febrara ove godine ponovo pozvao ovog mladog fudbalera koji je svoje prve profesionalne korake napravio u Borcu.

Pored Milovanovića u napad srpskog tima pozvani su još Struparević (Vest hem) i Vlahović( Fiorentina), izjavio je Goran Milovanović.

 Inače, Uroš Milovanović potekao je u fudbalskom klubu Borac, odakle je otišao u OFK Beograd, a u oktobru 2018. godine potpisao je petogodišnji ugovor sa španskim Levanteom, u čijem dresu su nekad nastupali Dragiša Binić i Predrag Mijatović.

Uroš je fudbalski talenat imao od koga da nasledi, jer potiče iz fudbalske porodice gde su njegov otac, i stric Neško Milovanović  branili boje čačanskog Borca a zatim igrali i u Evropi.