U septembru TrkaČa 2018

Foto: Promo

Čačak – “Udruženje Čačana u Čačku”  u saradnji sa lokalnom samoupravom i atletskim klubom “ČAAK” organizovaće uličnu trku TrkaČa 2018, 16. septembra 2018. godine sa željom da vrate Čačak na atletsku mapu Srbije. Organizatori uz to ističu daj poslednja ulična trka u Čačku održana je davne 1990. godine.

TrkaČA je zamišljena kao manifestacija koja okuplja takmičare svih uzrasta i sposobnosti, u kojoj će mesta naći rekreativci, deca, ali i aktivni atletičari, sportisti koji će se takmičiti u tri različita segmenta. Deca će odmeriti snage u trkama na 200, 300 i 400m, rekreativci, sportisti, trkači imaće prilike da snage odmere na trkama 5km i 10km.

Želja organiazora je da se još jednom istaknu sport, snaga, izdržljivost, brzina, druženje, da se svima pokaže prednost zdravog života i sporta.

Na danas održanoj konferenciji za štampu organizatori su uputili poziv svim Čačanima da se prijave i da pomognu organizaciju, jer “Trka Ča“ predstavlja uvertiru za polumaraton koji će prvi put biti održan u našem gradu.

Milica Dačić, zamenica gradonačelnika, je ovom prilikom rekla da će Grad pružiti svu tehničku pomoć, obezbediti infrastrukturu, omogućiti dobijanje neophodnih dozvola i biti na raspolaganju organizatorima kako bi sve proteklo u najboljem redu, sa željom da toga dana iz Čačka u svet odu lepe slike.

STAZA
Mesto događaja: Čačak. Sve trke startuju ispred platoa doma kulture Čačak u centru grada.
Start – Gradski trg – Ulica župana Straćimira (pored zgrade Gradske uprave i Ekonomske škole) – Pošta – Ulica Svetog Save – tabla hotel Morave pa do kružnog toka kod hotel “Morave” – Bulevar Vuka Karadzića (do perionice Hobotnica) – natrag Bulevarom Vuka Karadzića duž cele Nemanjine ulice (sve do lukoil pumpe na Avladžinici) – Ulica dr Dragiše Mišovića ka ulici Cara Lazara – Ulica Devet Jugovića – Ulica dr Jaroslava Kuželja – Gradski trg – Cilj

PREDVIĐENE TRKE
– Dečije trke (10:00, bez kotizacije, od predškolskog uzrasta do 4. razreda osnovne škole)
– Trka zadovoljstva 5 km (11:00, limit 90 minuta, kotizacija 500 din)
– Trka na 10 km (11:00, limit 90 minuta, kotizacija 900 din)

NAGRADE
– Finišerske medalje
– Digitalne diplome
– Pehari za najbolje

Ostale bitne infromacije kao i način prijave možete videti na sledećem LINKU.