U Lučanima stanje pune pripravnosti zbog porasta vodostaja Bjelice

Arhivska fotografija poplava u Lučanima od 07. marta 2016. godine - Screenshot YouTube/TV Galaksija

Lučani – Na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Lučanima, doneta je naredba o stanju pune pripravnosti, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje, usled najavljenog porasta vodostaja reke Bjelice.

“Pratimo stanje na terenu kako bismo mogli da reagujemo na vreme. Situacija je u ovom trenutku pod kontrolom, nema izlivanja reka i potoka. Sva javno-komunalna preduzeća su stavila na raspolaganje svoju mehanizaciju, kako bi se omogućilo kvalitetnije čišćenje vodotokova, ukoliko za to bude potrebe”, naglasila je predsednica opštine Lučani i komandant štaba, Vesna Stambolić.

Prema procenama Štaba za vanredne situacije, narednih dana u Lučanima se ne očekuje veći obim padavina, ali se očekuje porast vodostaja reke Bjelice zbog ubrzanog otapanja snega.

Arhivska fotografija poplava u Lučanima od 07. marta 2016. godine – Screenshot YouTube/TV Galaksija

Lokalna samouprava, javna komunalna preduzeća i drugi pravni subjekti čiji je osnivač opština, u stalnom su dežurstvu i redovno prate operativnu situaciju, stanje vremenske prognoze od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda i stanje vodotokova reke Bjelice i potoka, radi pravovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

Štab je zasedao u proširenom sastavu, a njemu su prisustvovali, direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća i službi, predstavnici opštinskih službi i institucija, navodi se u saopštenju.