U Čačku održan četvrti protest „1 od 5 miliona“

Foto: Reflektor

Čačak – Četvrti po redu protest pod nazivom „1 od 5 miliona“ održan je večeras. Protest je počeo u 18 časova na platou ispred spomenika Stepi Stepanoviću. Okupljenim građanima se najpre obratio neformalni organizator protesta Radiša Ćeriman.

“Želimo fer i poštene izbore, slobodnu medijsku scenu,zaustavljanje nasilja, otkrivanje nalogodavaca za ubistvo Olivera Ivanovića i nalogodavaca pokušaja ubistva lidera Levice Borka Stefanovića. Zahtevi protesta lokalnim vlastima u Čačku jesu da se zaustavi odliv mozgova i spreči zagađenje reke Morave ,a najnoviji zahtev jeste ostavka gradonačelnika grada Čačka, Miluna Todorovića”, poručio je okupljenima Ćeriman.

Građanima će se potom obratio profesor Agronomskog fakulteta u Čačku Duško Brković, a nakon njega mikrofon je uzela Olga Jakšić, nekadašnja odbornica u čačanskom parlamentu i dugogodišnji zdravstveni radnik.

Foto: Reflektor

Protestanti su potom krenuli u šetnju, a protesna kolona se kretala ulicama Filipa Filipovića, Kralja Petra Prvog, Cara Dušana, Župana Stracimira da bi se protestanti nakon toga vratili na Gradsko šetalište. Tokom šetnje mogli su se čuti uzvici „lopovi, lopovi…“