Trnavac žestoko odgovorio na optužbe u vezi „Zračka“

Zgrada ustanove "Zračak", foto: Reflektor

Čačak – Još uvek se ne stišava priča oko izbora novog direktora Ustanove za dnevni boravak, dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Zbog navodno nezakonitih radnji pri izboru novog direktora te ustanove, u međuvremenu su „pale“ ostavke predsednika Upravnog odbora “Zračka“ i članova Komisije za kadrovska i mandatno imunitetska pitanja Skupštine grada.

Predsednik Skupštine Igor Trifunović, saopštio je da je konkurs za direktora poništen, pošto nije bio u saglasnosti sa Statutom ustanove i zakonom, dok je gradonačelnik Milun Todorović poručio da zaposleni u toj ustanovi ne treba da budu zabrinuti.

U priču se uključio i jedan od poverenika Srpske napredne stranke u Čačku, Marko Parezanović, koji je pre nekoliko dana na konferenciji za novinare pozvao članove Upravnog odbora „Zračka“ da javno i detaljno kažu ko ih je privodio u Gradskoj upravi, navodeći da je „razgovora sigurno bilo, jer je normalno da se razgovara na relaciji UO-Gradska uprava“.

Poslednjih godinu dana pažnju javnosti u toj ustanovi privukao je i problem oko ugradnje lifta. Neki od zaposlenih, ali i pojedini čelnici grada su tvrdili da je tadašnje rukovodstvo „Zračka“ kočilo ugradnju lifta i da je zbog toga sprat nedostupan svim korisnicima.

Na društvenoj mreži Tviter, žestoko se oglasio Nemanja Trnavac, koji se nalazi na čelu Privremenog organa Socijalističke partije Srbije u Čačku, inače zaposlen u „Zračku“.

Tvit Nemanje Trnavca, foto: Screenshot

„Šta je sa liftom u Zračku, šta je sa uvećanim koeficijentima plata, šta je sa lažnim putnim troškovima, šta je sa jednodnevnim seminarima sa noćenjem, šta je sa ličnim interesima i neuspeha u zapošljavanju ćerki, rođaka…? Ima toga još! Kriv Nemanja, jer je trebalo da se otkrije?!“ napisao je Trnavac na stvom Tviter profilu.