Traju radovi na izgradnji crkve u Vidovi (FOTO)

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačak

Čačak – NJegova svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej i gradonačelnik Čačka Milun Todorović obišli su radove na izgradnji crkve u selu Vidova kod Čačka, saopšteno je iz Gradkse uprave Čačka.

Ideja o izgradnji nastala je 2015. godine , dok su pripremni radovi i izgradnja temelja započeti tokom 2018. godine. Po želji NJegove svetosti crkva je zamišljena kao brvnara. Očekuje se da krajem 2019. godine radovi na izgradnji budu završeni i crkva bude osvećena, a da istovremeno budu započeti radovi na izgradnji temelja konaka i temelja zvonika.
Grad Čačak uz podršku Vlade Republike Srbije, preduzeća Putevi Srbije i Elektroprivrede Srbije podržali su izgradnju ovog objekta kroz infrastrukturno opremanje lokacije a po završetku svih radova planirano je i asfaltiranje prilaznih saobraćajnica sa izgradnjom parkinga za posetioce.

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačak

Sam objekat crkve nalazi se na izuzetno lepoj lokaciji odakle se pruža pogled na grad Čačak, zbog samog značaja objekta i ambijenta na kojoj se crkva nalazi očekuje se da će i privući veliki broj posetilaca.

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačak