Šta krije direktor Parking servisa?

Foto: Reflektor

Čačak – Posle poništavanja tendera za nabavku softvera za SMS naplatu parkinga postalo je jasno da građani Čačka ovu uslugu neće koristiti u narednom periodu. Sam tender imao je niz nepravilnosti o čemu je pisao portal Moravainfo, a poseban skandal predstavlja činjenica da je neko otvarao koverte sa ponudama pre završetka tendera, o čemu ste već mogli da čitate na portalu Reflektor.

Kako je uopšte došlo do toga malo kome je jasno, posebno jer direktor JKP Parking servis izbegava da odgovori na pitanja medija.

I ne samo to, već JKP Parking servis selektivno poziva medije na konferenciju za novinare. Tako naš portal nije dobio poziv, a dobili smo informaciju da nismo jedini koji su nepodobni. Pre nekoliko dana poslali smo niz pitanja ovom javnom preduzeću, ali smo dobili povratni mejl u kome se kaže da ćemo odgovore dobiti kada se tender završi. Tender je završen fijaskom, odgovora nema, ali zato ima selektivnog pozivanja medija na KZN.

Zato ponovo postavljamo ista pitanja direktoru JKP Zoranu Blagojeviću, ali imamo i par novih:

  1. Zašto ste dozvolili da grad ostane bez sms naplate parkinga na koju su gradjani navikli, ako ste već imali taj softver prethodne 4 godine?
  2. Šta se to promenilo posle 4 godine, pa vam više taj softver neodgovara?
  3. Ko je otvarao koverte sa ponudama pre kraja tendera i kako je to uopšte moguće? Da li ste sproveli internu istragu i da li znate da je u pitanju krivično delo?
  4. Otvaranjem koverte jednog ponuđača pre svega oštećen je taj ponuđač jer je konkurencija mogla da sazna njegovi ponudu. Ako se uzme u obzir da je taj ponuđač čija je koverta otvarana dao najnižu ponudu, zašto je konkurs poništen, a Čačak time ostao bez ove usluge?
  5. Ko će snositi odgovornost za niz propusta prilikom sprovođenja ovog tendera?
Foto: Reflektor