Srpkinja heroj dana u Americi (VIDEO)

Foto: Screenshot

Irena Ivić, rodom iz Prokuplja, heroj je dana u Americi. Naime, vozeći autobus u Milvokiju videla je dete koje je po hladnom vremenu, bosonogo hodalo po ulici. Irena ni jednog trenutka nije razmišljala i odmah je zaustavila autobus, i spasila devetnaestomesečnu devojčicu.

Vozačica autobusa Irena Ivić ima nešto iskustva kada je u pitanju vožnja autobusa. Ali kada je videla devojčicu, staru oko godinu dana, kako bosonoga trči trotoarom, znala je da nešto nije u redu.

Kako je izjavila, bio je to majčinski instinkt i zahvalna je što se u našla na pravom mestu u pravo vreme.

“O moj Bože, bila sam tako uznemirena. Nisam mogla da verujem da neko može da ostavi dete na ulici”, priča Irena.

Beba je bila bosonoga i plakala je. Na sebi je imala samo bodi i pelenu, iako je temperatura bila ispod nule. Irena Ivić se odmah zaustavila i unela dete u autobus, bez razmišljanja.

“Ne znam šta sam rekla. Toliko sam bila uznemirena. Tresla sam se”, dodaje Irena.

Putnici su posmatrali dok je nosila bebu u autobus. Svi su bili bez teksta. Jedna putnica dala je svoju jaknu da se beba ugreje.

“Beba je bila toliko uplašena i uplakana”, kaže Irena, koja je čuvala devojčicu u naručju do dolaska policije.

Otac bebe Hasan Ali Abdul Kasim misli da je njegova supruga, koja je mentalno bolesna, devojčicu povela sa sobom u crkvu preko puta i potom zaboravila na nju.

“Policija je pitala: ‘Da li je ovo vaše dete?’. Rekao sam: ‘Da, puno vam hvala gospodine poručniče’”, kaže otac devojčice.

Zahvaljujući Ireni Ivić, devojčica je zdrava i ponovo je sa ocem. A hrabroj vozačici je odata počast.

VIDEO: MNA