Sok od pšenične trave najbolji je lek

Foto: RINA/I. NIkolić

Čačak – Kako sprečiti i izlečiti najteže bolesti, pitanje je koje svakodnevno postavljamo. Pored medicinskih, često se koriste i brojna alternativna sredstva, a sok od pšenične trave već godinama unazad pokazao se kao najbolji lek za brojne bolesti.

U njegovu korisnost i dobrobiti na sopstvenom primeru uverio se i Nebojša Hadžimurtezić iz Čačka, koji je zbog supruge obolele od multipleskleroze, ovo zeleno zlato, kako ga još zovu, počeo i da proizvodi.

“Pokušavali smo da mojoj ženi pomognemo na sve načine. Probali smo razna sredstva, pa čak i jaja od japanskih prepelica međutim njeno stanje se nije poboljšavalo. Onda sam otkrio sok od pšenične trave koji se već posle mesec dana pokazao kao odličan, pa smo zet Ivan i ja rešili da krenemo u njegovu proizvodnju. To je bilo pre pet godina. Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virisi, kijavica ili grip”, priča Nebojša.

Sok od pšenične trave u praksi se pokazao kao odličan način za podizanje imuniteta, ali i fenomenalna preventiva brojnih bolesti, a pozitivno utiče i na smanjenje tumor markera.

Prilikom proizvodnje bira se samo organska pšenica, a u Čačak ona stiže isključivo sa planine Zlatar. U danu kad je nutritivna vrednost ove žitarice najveća, pristupa se hladnom ceđenju i dobijanju ove delotvorne namirnice . Ivan Radović, proizvođač soka od pšenične trave, za agenciju RINA ističe u čemu je u poenta.

“U pitanju je sastav pšenične trave koji je toliko dobar da nema osobe kojoj ne može da pomogne, nezavisno da li je bolesna ili zdrava u nekom segmentu života će unaprediti zdravlje. Vitamini, minerali, aminokiseline.. sve se to nalazi u soku pšenične trave, ali ono osnovno jeste 70 posto hlorofila koji u tom nivou može da preporodi svako telo”, naglašava Radović.

Nakon ceđenja sok se u zaleđenom stanju distribuira do korisnika, proizvođači kažu da ga je najbolje koristiti ujutru, što se kaže, na prazan želudac.