Ristovski: Opštine su kupovale karte unapred da bi smo projekat okončali

Foto: Tanjug

Producent i glavni glumac filma „Čarape kralja Petra“ Lazar Ristovski, izjavio je danas da su pojedine lokalne samouprave, poput Čačka, karte kupovale unapred, i pre nego što je snimanje filma završeno, pošto nije bilo dovoljno novca da se projekat okonča.

„To urađeno pošto nije bilo dovoljno novca da se projekat okonča, jer je postprodukcija užasno skupa. Iznalazili smo načine, a jedan je i taj da unapred prodajemo karte po jeftinijoj ceni, od 200 dinara. Odziv nije bio onakav kakav smo očekivali“, objasnio je Ristovski na konferenciji za novinare.

Film „Čarape kralja Petra“ biće premijerno prikazan 11. novembra, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu u Sava centru i u Domu sindikata, a serija od deset epizoda će se emitovati na Radioteleviziji Srbije (RTS) od Nove godine.

On je povodom završetka snimanja filma, istakao da je taj deo srpske istorije bio
zaboravljen i da su film i serija „napravljeni u slavu Srbije, u slavu patriotskih osećanja kod srpskog naroda“.

Film i serija „Čarape kralja Petra“ rađen je po istoimenom romanu Milovana Vitezovića, koji je i jedan od četvorice koscenarista, a reditelj je Petar Ristovski, sin producenta.

Producent je naveo da je budžet čitavog projekta 2,3 miliona evra i da je sreća da je RTS dala sredstva za seriju.

NIPODAŠTAVAO LIST DANAS

Glumac Lazar Ristovski, koji je producent filma „Čarape kralja Petra“, omalovažavao je na današnjoj konferenciji za medije list Danas, pošto ga je novinarka tog dnevnika pitala da li neke opštine kupuju karte u pretprodaji i pre nego što je projekat završen.

On je najavio da će na to pitanje odgovoriti tek na kraju, kada svi ostali novinari završe sa postavljanjem pitanja, da bi potom ocenio da bi „bilo lepše da ga je postavio neko iz nekog tiražnijeg medija, pa da taj odgovor svi čuju“.

Vaš medij malo ljudi čita, bojim se da onda neće saznati svi pravu istinu, konstatovao je Ristovski, koji je na kraju konferencije „zaboravio“ na obećanje da će odgovoriti, pa su ga novinari podsetili.

On je objasnio da su neke opštine kupovale unapred karte, pošto nije bilo dovoljno novca da se projekat okonča, jer je „postprodukcija užasno skupa“.

Iznalazili smo načine, a jedan je i taj da unapred prodajemo karte po jeftinijoj ceni, od 200 dinara. Odziv nije bio onakav kakav smo očekivali, rekao je Ristovaski.

Prvih pola sata konferencije za medije predstavnica za štampu producentske kuće, čiji je vlasnik Ristovski, postavljala je, umesto novinara, producentu Ristovskom, njegovoj supruzi Danici, kojoj je poverena glavna ženska uloga, i njihovom sinu Petru, reditelju.

Novinari su tek posle toga dobili mogućnost da pitaju, a odgovor novinarki Danasa usledio je kada je, zbog dužine trajanja konferencije, dobar deo ekipa napustio događaj.