Prva beba u Čačku dobila zlatnik

Foto: TV Lav

Prva beba u 2019.  u čačanskom Porodilištu rođena je 22 minuta posle ponoći. Dvadesetogodišnja  Jelena Zoćević iz Rogače donela je na svet dečaka koji će se zvati Đorđe. Beba je bila teška tri kilograma i 200 grama. Jeleni je Đorđe drugo dete, kod kuće je čeka devojčica koja ima 14 meseci. 

Na čelu lekarske ekipe u novogodišnjoj noći bile su doktorke  Jelena Simović i Marta Nikolić, a nerazdvojni  deo tima su i medicinske sestre. Dežurna doktorka iz prepodnevne smene kaže da je porođaj protekao bez problema.

,,Đorđe je rođen prirodnim putem bez stimulacije i indukcije“, rekla je između ostalog doktorka Vera Vojinović. 

Prvu porodilju u 2019. jutros su posetli zamenica gradonačelnika Čačka Milica Dačić i direktor čačanske Opšte bolnice doktor Radoslav Milošević . U ime grada zamenica gradonačelnika poklonila je zlatnik srećnoj mami.

,,Pored zlatnika majka bebe dobila je od grada i finansijsku pomoć u iznosu od 10 hiljada dinara. I na državnom nivou se vodi računa o porodiljama koje za prvo dete dobijaju 100 hiljada dinara“, podsetila je Dačić.

 U 2018. godiniu Porodilištu čačanske Bolnice,  koje nakon rekonstrukcije ima odlične uslove za funkcionisanje , rođeno je 1200 beba. Zamenica gradonačelnika danas je posetila i Pedijatriju i poklonila 15 paketića deci koja se trenutno nalaze na tom odeljenju.