Proteklog vikenda održani „Dani LJubića“

Foto: TOČ

Čačak – Manifestacija „Dani LJubića“ održana je 28. i 29. jula 2018. godine, na brdu LJubiću, u okviru Memorijalnog kompleksa. Prvog dana, vremenske prilike, velike količine padavina u popodnevnim i večernjim časovima, odložile su početak programa, koji je bio najvaljen za 19 časova. I pored loših vremenskih uslova, Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“ i glumačka trupa Ivana Vučkovića izveli su svoje programe u večernjim časovima, kada je kiša prestala.

Foto: TOČ

Drugog dana „Pasuljijada”, lepo i sunčano vreme i veliki broj posetilaca na brdu LJubiću, koji su imali priliku da uživaju u celodnevnom programu – Spoj tradicije i savremenog, mladih i starijih, kulturno-umetnički program i sportske aktivnosti.

Foto: TOČ

U nedelju, 29. jula, 20 ekipa takmičilo se u kuvanju pasulja u kotliću, veliki broj učesnika se takmičio u brzom jedenju pasulja, brzom ispijanju piva, nadvlačenju konopca, bacanju kamena sa ramena, skoku u dalj. Najbolja takmičarska ekipa, koja je osvojila prvo mesto u kuvanju pasulja je ekipa iz Prijevora.

Posetioci su uživali u kulturno-umetničkom programu u toku dana (kulturno-umetnička društva, guslari, zdravičari, trubački orkestar i dr), kao i u izložbi i degustaciji starih jela od pasulja, a u večernjim časovima u muzičkom programu, navode iz Turističke organizacije Čačka.