Proglašene tri najlepše ljubavne pesme

Ilustracija

Ivanjica – Na 26. po redu „Konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu“, koji je trajao od 15. oktobra do 30. novembra 2018. godine, prijavilo se 148 pesnika sa 366 pesama. Učestvovali su pesnici iz Srbije, BIH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bugarske, saopštili su organizatori konkursa.

Selektor ovogodišnjeg Konkursa, književnik, Dragan Jovanović Danilov, proglasio je tri najlepše ljubavne pesme: Prvo mesto i epitet najlepše osvojila je pesma „Merenje nemanja“, autorke Srbijanke Gromović-Jelić iz Smederevske Palanke, drugo mesto pripalo je pesmi „Pesma o jednoj ljubavi“, Vesne Laudanović iz Kragujevca, a treće pesmi „Belutak broj dva“, Aleksandre LJubisavljević iz Smedereva. Nagrade koje propisuju pravila Konkursa, biće uručene nagrađenima na promociji zbornika „Žubori“ u aprilu mesecu.

Inače za 25 godina koliko traje Konkurs, Dom kulture Ivanjica objavio je 25 knjiga nagrađenih i isto toliko zbornika „Žubori sa Moravice“, kao i Antologiju najlepših pesama sa Konkursa „Skaska za beskraj i bezmerje“, povodom proslave četvrt veka Konkursa 2017.godine.