Prijem za uspešne sportiste

Foto: Reflektor

Čačak – Za uspešne atletičare, bicikliste, karatiste, kajakaše, osobe sa invaliditetom Čačka, koji su na brojnim takmičenjima osvojili nagrade, danas je u zgradi Uprave grada organizovan prijem.

Zamnica gradonačelnika Čačka Milica Dačić, podsetila je da grad izdvaja velika sredstva za sportiste i sportske organizacije, dodajući da će to činiti i u narednom periodu.

„Podsetiu da je budžetom grada za 2016. godinu bilo opredeljeno 49.000.000 dinara, naredne godine 57.000.000, a za ovu godinu 80.000.000 dinara“, rekla je Dačić.

Prema njenim rečima, grad izdvaja i novčane nagrade za sportiste koji su na nekom od državnih, evropskih ili svetskih takmičenja zauzeli visoko mesto.

Foto: Reflektor

Pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić, rekao je da u Čačku postoji 140 sportskih klubova, dodajući da će ubuduće biti organizovani grupni prijemi za sve uspešne sportiste.

„Grad nagrađuje uspešne sportiste, tako da oni koji su zauzeli neko visoko mesto na deržavnom takmičenju mogu da očekuju nagradu u iznosu od oko 10.000 dinara, dok su za osvajanje medalja na evropskim, svetskim takmičenjima, kao i olimpijadi predviđene nagrade u iznosu od oko 60.000 dinara“, naglasio je Milić.

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta Nemanja Trnavac, najavio je gradnju sportskih sala kako na gradskom, tako i na seoskom području, dodajući da nema boljih ambasadora od uspešnih mladih sportista.

„Želimo da promovišemo sportove koji nisu komercijalni, da što više mladih uključimo u sport“, rekao je Trnavac.

Foto: Reflektor

Predstvanici klubova, ali i sami sportisti na prijemu su govorili o svojim uspesima, a zajednička poruka je da će i dalje nastaviti da budu uspešni i da predstave Čačak u najboljem svetlu.