Predstavnici grada Čačka jutros sekli badnjake u Parmencu

Foto: RINA/I. Nikolić

Čačak – Predstavnici grada Čačka jutros su u Parmencu, ranom zorom krenuli u seču badnjaka, svetog drveta, koje je tokom jučerašnjeg dana, odabrao domaćin Miloljub Petrović , predsednik MZ Parmenac.

“ Zahvalan sam gradu Čačku i predstavnicima koji su se u velikom broju odazvali ovog jutra kako bi obavili srpski običaj seče badnjaka.

“ Svim našim sugrađanima želim da u miru, zdravlju i blagostanju provedu najradosniji hrišćanski praznik Božić i da nam uspeh i u ovoj godini bude merljiv kroz ono što smo zajedničkim snagama postigli. Kao predsednik MZ Parmenac veoma sam zadovoljan slogom ovih ljudi koji su dokazali da zajedno možemo sve postići, pa ćemo, verujem u ovoj kalendarskoj godini rešiti vodosnabdevanje žest mesnih zajednica. Uspeh i blagostanje želim svim našim sugrađanima i mislim da smo mi, kao mesna zajednica pozitivan primer šta sve možemo kada smo složni, “ kaže za RINU Miloljub Petrović.

Božija pomoć , milosrđe, čovekoljublje neka nam uz krst pravoslavni bude zvezda vodilja, poručuje Miroslav Petrov, arhijerejski namesnik.
“ Okupili smo se u hrastovoj šumi kako bi spremili badnjak i čestitam svima dan koji nas uvodi u radost Božića, provedite ga u duhovnom i telesnom zdravlju i vodite se neprestano snagom praštanja i mirenja”,dodaje Petrov za agenciju RINA.