Parezanović: Specijalno tužilaštvo ozbiljno da razmotri tužbu radnika FRA protiv sudije Privrednog suda

Foto: Reflektor

Čačak – Poverenik SNS u Čačku i narodni poslanik ove stranke Marko Parezanović izjavio je da interesi pojedinca ne bi smeli da bude iznad opšteg interesa kada je u pitanju i da Specijalno tužilaštvo za organizoavni kriminal mora dobro da razmotri krivičnu prijavu radnika Fabrike reznog alata (FRA), koju su oni podneli protiv sudije Privrednog suda u Čačku Dragice Urošević.

On je na taj način prokomentarisao višemesečnu pat poziciju u kojoj sudski izvršitelji pokušavaju da zaplene imovinu FRA kako bi obeštetili fizičko lice, kupca Mića Kopitića.

– Smatram da Tužilaštvo treba ozbiljno da razmotri krivičnu prijavu koju su podneli radnici FRA, kao uostalom i svaku drugu prijavu. Ne želim previše da komentarišem sudsku vlast sa pozicije na kojoj se nalazim, ali neke stvari jesu jako čudne i indikativne. Ipak očekujem da se pronađe rešenje kojim niko neće biti oštećen, a u skladu sa uredbom Vlade i zaključkom ministarstva odbrane da je objekat od posebnog značaja za odbrambenu industriju. Neki pojedinci bi trebalo da sagledaju situaciju racionalnije i da budu konstruktivni, jer interes pojedinca ne može biti iznad opšteg interesa. Tvrdoglavim insistiranjem na jednostranim rešenjima problem se neće rešiti onako kako bi neki želeli. Posebno smatram neozbiljnim i nestručnim stav pojedinaca iz suda, jer specifične mašine svakako ne mogu tek tako da se iznesu iz objekta kako neki pravnici misle – rekao je Parezanović za Morava info.
Pat pozicija: Radnici u krugu pogona za proizvodnju kugličnih vretena

Prema njegovim rečima, gradski i republički organi i institucije “posvećeno rade da pomognu FRA“.

– Siguran sam da radnici to znaju. Istini za volju, nismo se slikali kao neki manekeni i šminkeri. Dobro je poznato koliko je država „pomogla“ FRA u vreme nekih prethodnih vlasti, bilo i ne ponovilo se. Preživela je fabrika i gora vremena, verujem da možemo sada kada je investiciona klima povoljna da pronađemo strateškog partnera, da se fabrika modernizuje i obezbedi sigurnu budućnost. Radićemo danonoćno na tome – istakao je Marko Parezanović