Parezanović: 2019. godina biće istorijska za Čačak po obimu i značaju investicija

Foto: Reflektor

Čačak – Narodni poslanik i poverenik SNS u Čačku Marko Parezanović osvrnuo se na rad stranke tokom ove godine ističući da su najviše radili na jačanju stranačke infrastrukture kroz mesne odbore čime su kako tvrdi, osvežili partiju i dali šansu novim ljudima.

„Zadovoljni smo postignutim, možda u nekih 10 do 15 odsto mesnih odbora ne radi kako treba i tu će biti kadrovskih promena jer funkcija u SNS ne može biti ukras nikome. Akcenat u narednoj godini biće na stručnim savetima, koje čeka važan posao, da analiziraju postignuto u ovom mandatu, da učestvuju u pisanju programa za naredni period, budu deo buduće izborne liste ili izvršne vlasti. U prethodnom periodu dobili smo dosta novih članova, tako će biti i narednih meseci, neki od njih nikad nisu bili u politici, neki imaju političko iskustvo i radi se o časnim i sposobnim ljudima. Mi ćemo svima dati šansu, otvoreni smo za novu energiju, nova iskustva i znanja jer samo tako možemo kao stranka da rastemo. Na taj način stvaramo kadrove za buduća vremena, a malo političkih organizacija je tako razmišljalo. Zato su neke preko noći nestale, jer su gledali samo sebe i svoje potrebe”, naveo je Parezanović.

On je svim građanima Čačka poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike i da ih proslave u slozi i veselju.

„Pre svega svima želim puno zdravlja, a ostalo ćemo lako. Želim da nam sledeća godina bude uspešnija nego ova i da postepeno napredujemo kao grad. Da u sledećoj godini otvorimo barem jednu deonicu auto-puta, da počnemo radove na deonici Preljina-Požega i da potpišemo ugovor za Moravski koridor. Na proleće da otvorimo Forverk i Viland, da se naši građani zapošljavaju u tim fabrikama, da potpišemo ugovor i sa trećim velikim investitorom čiju potvrdu o dolasku u Čačak sa nestrpljenjem iščekujemo, ali i da nastavimo da podržavamo domaću čačansku privredu. Da otvorimo i biblioteku, fiskulturnu salu pri Zračku, rekonstruišemo više gradskih škola, dobijemo novu atletsku stazu, uredimo gradski bedem, da uradimo barem 50 kilometara novih puteva na selu i u gradu, Ulicu 10, nove vodovodne sisteme, da nastavimo ulaganje u zdravstvo, započnemo izgradnju Doma zdravlja u LJubiću i nastavimo ulaganje u Bolnicu, kako infrastrukturno i kroz opremu, tako i kroz nova zapošljavanja i nove kadrove. Očekujem da sledeća godina po obimu i znacaju investicija bude istorijska za Čačak“, zaključio je Parezanović.