Ove godine se otvara auto-put od Preljine do Obrenovca

Foto: Screenshot RTS

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će ove godine na Koridoru 11 biti otvoreno ukupno 102 kilometra auto-puta, od Obrenovca do Preljine kod Čačka. U saobraćaj će biti puštene dve deonice Koridora 11 – od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga u dužini od ukupno 50 kilometara, kao i ranije izgrađena deonica Ub–Lajkovac u dužini od 12 kilometara.

Ranije je puštena u saobraćaj deonica auto-puta Ljig–Preljina duga 40 kilometara.

Zorana Mihajlović je rekla, nakon posete „Koridorima Srbije“, da će 1. marta početi i radovi na sledećoj deonici Koridora 11, od Preljine do Požege, pošto je sve spremno za gradnju.

„Izgradnja će trajati oko dve godine, tako da 2021. možemo imati auto-put sve do Požege“, navela je Mihajlovićeva.

Navodi da je prerano da se govori o nastavku gradnje tog auto-puta od Požege do Boljara, pošto je u pitanju izuzetno velika investicija.

„Pred koridorima Srbije se nalaze novi projekti, to znači da će Koridori biti investitori za Moravski koridor. Oni su investitori za auto-put Mira kao i za Fruškogorski koridor. Ali će, naravno, Putevi Srbije biti investitor na auto-putu Beograd-Sarajevo, u brzim saobrćajnicma poput Šabac-Loznica, Zrenjanin – Novi SAD. To su projekti gde će praktično Putevi Srbije biti investitori“, navela je Mihajlovićeva.