Održana turistička konferencija Zapdne Srbije

Foto: TOČ

Turistička konferencija Zapadna Srbija održana je 4. i 5. decembra u kongresnoj sali hotela „Omorika“ na Tari, u organizaciji regionalne Turističke organizacije regije Zapadana Srbija i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, saopštavaju iz Turističke organizacije Čačka..

Turistička organizacija Čačka bila je jedna od učesnica konferencije, koja je okupila predstavnike LTO, turističkih agencija i medija. Uspešno organizovan događaj u oblasti turizma sadržao je značajne teme, od strateškog planiranja, programa razvoja turizma regije Zapadna Srbije, ali i ulozi medija u promociji turističke destinacije. Teme su bile izuzetno aktuelne i važne, naročito u oblasti digitalnih medija i on line promocije, a doprineće sagledavanju mesta na globalnom turističkom tržištu i kako se mogu postići bolji rezultati u promociji turističke destinacije.

Na konferenciji je najavljeno i pristupanje grada Čačka turističkoj regiji Zapadna Srbija, najposećenijoj i po mnogima najatraktivnijoj turističkoj regiji u Srbiji. Na ovaj način, povećavaju se i mogućnosti i za brži razvoj turizma, promociju i privlačenje turista, naročito inostranih, što će se pozitivno odraziti i na turistički promet i prihode od turizma.