Odbornici sutra o rebalansu budžeta i završnom računu

Sednica Skupštine opštine Požega, foto: YouTube Screenshot/TV Požega

Požega – Odbornici Skupštine opštine Požega na sutrašnjoj sednici trebalo bi donesu odluke o rebalansu budžeta za 2018. godinu, kao i o završnom računu za 2017.

Na dvenom redu će se naći predlog o postavljanju manjih montažnih objekata u poslovne svrhe na površinama javne namene, zatim izmene i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i odluka o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju parking prostora uz kompleks fabrike municije u Visibabi.

Razmatraće se i planovi detaljnih regulacija „Romsko naselje Lisište“, zatim dela za transfer stanicu, kao i odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine.

Na sednici će se naći i izveštaji javnih preduzeća „Rzav“ Arilje, „Naš dom“, „Duboko“ Užice, kao i Centra za socijalni rad, Turističke organizacije Požega, Narodne biblioteke, Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, Razvojne agencije požega, Opštinske uprave, Štaba za vanredne situacije.

Odbornici bi trebalo da raspravljaju i o programu mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2018. kao i program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Požege.