Obradović: Protesti mirni, vlasti je u interesu da se izazovu incidenti

Foto: RINA

Čačak – Ni na jednom velikom mediju koji je pod kontrolom SNS niste mogli da čujete informaciju da je protekle nedelje, protest protiv aktuelne vlasti Aleksandra Vučića i SNS održan u više od 50 gradova u Srbiji i da je na devetom po redu velikom subotnjem protestu u Beogradu bilo više od 50 hiljada građana Srbije”, izjavio je lider SP Dveri Boško Obradović na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije.

Obradović tvrdi da bi ta informacija označila jednu, kako je rekao, revoluciju na medijsko – političkoj sceni Srbije.
,,Neophodno je raznim besmislicama na svaki način popuniti medijske sadržaje kako građani ne bi obratili pažnju prema ključnim temama kao što su protesti koji se održavaju širom Srbije, tajni pregovori Aleksandra Vučića sa Hašimom Tačijem koji traju mesecima unazad i koji vode ka priznanju nezavisnosti Kosova od strane naše aktuelne vlasti, informaciju da tri godine tema o Kosovu i Metohiji ne može da dođe na Dnevni red Narodne Skupštine RS ili ovo najnovije što se dešava na KiM, a o čemu naša aktuelna vlast ni reč ne govori, a to je formiranje vojske Kosova, ujedinjavanje Kosova i Albanije i oduzimanje Srbima “Trepče” kao još jednog našeg strateškog privrednog resursa kojim raspolažemo na KiM”, istakao je Obradović.
Lider Dveri navodi da oni organizuju mirne, dostojanstvene i nenasilne proteste i da jedino, kako je rekao, vlast ima interes da izazove incidente na okupljanjima.

,,Vlast je grozničavo želi da te proteste dovede u pitanje, da u njih ubaci provokatore koji će napraviti incident, da na bilo koji drugi način baci senku na ovih devet računajući i onu dostojanstvenu šetnju posvećenoj godišnjici od ubistva Olivera Ivanovića, što je ukupno 10 ogromnih protesta, koji su prošli bez najmanjeg incidenta. Mene ne interesuje ko je doneo vešala na proteste, da li je to član SNS kao što tvrde na društvenim mrežama ili član Dveri, kao što tvrde režimski mediji. Interesuje me po čijem nalogu je to urađeno, a sigurno nije po nalogu vrha pokreta Dveri. Mi smo hrišćanska organizacije koja ima tradiciju dugu 20 godina i koja nikad nije pozivala na bilo kakvo nasilje, a kamoli vešala koja su simbol nacističke okupacije”, izjavio je Obradović i dodao da svi oni koji su, kako je kazao, krali i pljačkali državu i narod treba da odgovaraju, ali pred zakonom i samo na osnovu njega.

,,Oni koji ovde propagiraju nasilje jesu oni koji zapravo danas predstavljaju SNS i zato ja  tražim da Aleksandar Vučić predsednik SNS podnese ostavku  na mesto predsednika Republike i na mesto predsednika SNS, jer istom tom logikom, oni 24 sata dnevno čereče SP Dveri na svojim režimskim medijima”, zaključio je Obradović.