Novogodišnji put dobročinstva

Foto: Opština Gornji Milanovac

Gornji Milanovac – U susret Božiću i Novoj godini predsednik Kovačević posetio je juče opštinu Leposavić na Kosovu i Metohiji i tom prilikom darivao paketiće deci iz sela Kamenica i njene okoline. Kraj crkve svetog cara Konstantina i carice Jelene podeljeno više od dvesta paketića, a pored opštine Gornji Milanovac ovoj akciji pridružile su se i opštine Kosjerić, Irig i Inđija, saopšteno je iz Opštinske uprave Gornji Milanovac.

„Ja sam danas presrećan što sam ovde sa vama. Presrećan što mogu na jedan mali način da ukažem na to koliko je Srbija i srpski narod svaki dan uz vas. Mi ćemo nastojati da ne samo ovakvim gestom već i još snažnije i jače podržavamo vas koji ste ostali ovde na svetoj zemlji, na Kosovu i Metohiji. Bez Kosova i Metohije Srbija nije Srbija. Pozivam vas, a neki su već boravili u Gornjem Milanovcu, da dođete u opštinu Gornji Milanovac, da dođete u sveto Takovo odakle je i nastala srpska državnost i budete naši dragi gosti“ rekao je Kovačević u obraćanju prisutnima ispred hrama.
Domaćini skupa bili su Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić i član crkvenog odbora sela Kamenica Miodrag Radovanović.

Ovoga leta Opština Gornji Milanovac je bila domaćin deci iz Leposavića koja su se tokom sedmodnevnog boravka na planini Rudnik upoznala sa kulturnom i istorijskom baštinom naše opštine.