Naredna tri dana Topola u znaku Oplenačke berbe

Foto: Reflektor/Rašo Šunderić

Topola – U Topoli je danas počela 55. po redu privredno turistička manifestacija Oplenačka berba koja će trajati do nedelje.

U okviru manifestacije se održava i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, a organizatori najavlju nekoliko hiljada igračkih i pevačkih grupa iz svih krajeva Srbije.

Predsednik opštine Topola, Dragan Živanović, rekao je da su mnogi proizviđači grožđa i vina uspeli da sačuvaju svoje proizvode uprkos lošim vremenskim prilika, poput grada i poplava.

Foto: Reflektor

„Klima, zemlja i dobro ljudi su u Šumadiji. Topola je poznata po vinima i na našoj teritoriji postoji osam renomiranih vinarija. Ko ima dobro vino ima i prijatelje“, naglasio je Živanović.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, izrazio je očekivanje da će svi posetioci manifestacije poneti lepe utiske iz Topole.

Foto: Reflektor/Rašo Šunderić

„Činimo puno da što više bude hektara zasada voća, da se vocarstvo razvija da svi rastemo iz godine u godinu. Naredna tri dana imaćemo veliki broj učesnika i sve one najlepše igre i pesme u Srbiji biće na jednom mestu. Želim da se radujemo, pevamo i da budemo zajedno jer nas to održava i čini jačim“, naglasio je Jovanović.