Na pomolu raskol u Dverima? Nogo protivkandidat Obradoviću (FOTO)

Odmah nakon što se lider Dveri i jedan od predstavnika Saveza za Srbiju, Boško Obradović, javno ogradio od postupaka Srđana Noga koji je na protestu „1 od 5miliona“ u subotu 09. februara nosio vešala, usledila je nova bura u tom pokretu. Naime, poslanik Skupštine Srbije i predsednik gradskog odbora Dveri za Beograd, rešio je da se kandiduje za predsednika Srpskog pokreta Dveri na predstojećim izborima.

– Poštovani saborci, želim da vas obavestim da sam doneo odluku da se kandidujem za predsednika Srpskog pokreta Dveri na predstojećem izbornom Saboru, o čemu sam obavestio vrh Pokreta. Planiram da obiđem sve gradske i opštinske organizacije, i upoznam članstvo sa izbornom platformom, planom i programom. Očekujem da se vidimo u vašem mestu, i u konstruktivnom razgovoru zajednički doprinesemo jedinstvu i jačanju Dveri, i boljitku Srbije. Do pobede, za život Srbije! – napisao je on na Fejsbuku.

Nogo je zatim svoju poruku podelio i sa korisnicima Tvitera, gde je takav potez naišao na podršku, mada je bilo i onih koji su negodovali njegovu odluku uz obrazloženje da bi trebalo da napusti Dveri i organizuje svoju stranku, a ne da se kandiduje za predsednika.

– Pravda, odgovornost, svetosavski nacionalizam. Za život Srbije! – zaključio je pravnik i član Dveri.

Da podsetimo, reč je o poslaniku koji je i ranije pozivao na „bešenje na Terazijama“ Ane Brnabić i Aleksandra Vučića u slučaju da su „već potpisali Dablinski sporazum sa EU“ po kome kako je rekao, „Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata“.