Na lokalnim izborima u Sevojnu građani će birati između četiri liste

Foto: Reflektor

Užice, Sevojno – U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista kandidata za odbornike u Skupštini Sevojna, a Izborna komisija u tom mestu proglasila je četiri liste.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Sevojnu, Desimir Mićović, izjavio je za portal “Reflektor” da je danas proglašena lista Dveri.

Na glasačkom listiću pod brojem jedan naći će se lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno – Srpska napredna stranka, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska narodna partija“.

Druga je lista Grupa građana „Ujedinjeni pobeđujemo za Sevojno za Srbiju“, koju čine „Zdrava Srbija“, Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Narodna stranka, Nova Srbija, Liberalno demokratska partija i Socijaldemokratska stranka.

Na glasačkom listiću pod brojem tri naći će se Srpska radikalna stranka, a pod brojem četiri Dveri.

Kandidati će se nadmetati za 15 mesta u lokalnom parlamentu. Glasački listići biće štampani na papiru bele boje zaštićeni vodenim žigom.

Mićović kaže da će se 4. marta glasati na pet biračkih mesta i da će pravo glasa imati oko 6.780 punoletnih građana.

U ponoć je istekao i rok do kada su građani mogli da se upišu u birački spisak.

Od zaključenja biračkog spiska 17. do 28. februara 2018. godine, odnosno 72 časa pre dana održavanja izbora, rešenja donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a građani zahteve za upis ili promenu podataka mogu da podnesu opštini po mestu prebivališta ili Ministarstvu.