Na Lavfest-u policija zaplenila ekstazi, marihuanu, spid…

Ilustracija

Vrnjačka Banja/Kraljevo – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu su tokom manifestacije „Lavfest“ koja je održana od 2. do 6. avgusta u Vrnjačkoj Banji zaplenili 981 tabletu ekstazija, oko 566 grama marihuane, 110 grama spida i manju količinu drugih vrsta droga.

U saopštenju se navodi da su narkotici pronađeni kod 152 osobe, među kojima je devet stranih državljana i 11 maloletnika.

Dve osobe su uhapšene i njima je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Zbog istog krivičnog dela, protiv dve osobe biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Protiv 148 osoba biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, stoji u saopštenju Policijske uprave Kraljevo.

Tokom „Lavfesta“ nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nisu evidentirana teža krivična dela i saobraćajne nezgode.

Policija je 36 vozača isključila iz saobraćaja i zadržala do 12 sati, zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili alkohola.