Moguće snimanje nastavka filma „Kralj Petar Prvi“

Foto: Promo

Glumac Lazar Ristovski rekao je za domaće medije da će možda snimiti nastavak filma „Kralj Petar Prvi“, u kojem tumači naslovnu ulogu.

– Ako država bude dala pare, snimićemo nastavak. Prozivaju nas da nije fer što smo film završili na stradanju naše vojske na Krfu. Ako država odluči da finansira nastavak, možda ćemo napraviti i film o herojskim bitkama na Solunskom frontu i oslobađanju Beograda. Time bi naša priča o Velikom ratu bila zaokružena – rekao je Ristovski za „Alo“.

– Naš film je film koji je obeležio 2018, a siguran sam da je srpska kinematografija dobila najbolji domaći film na temu rata do sada. Uzdigao se iznad politike, iznad dnevnopolitičke kalkulacije i iznad dežurnih mrzitelja. Ovaj film mora da vidi svaki Srbin i svako dete u Srbiji, jer se iz njega uči o emociji, o precima koji su bili heroji u opancima. Publika je prepoznala našu nameru da napravimo film u slavu Srbije i zato ga nagrađuje velikom gledanošću – rekao je Ristovski.

Podsetimo, premijera prvog dela filma koja je bila zakazana za 11. novembar, pomerena je zbog manjka para za početak decembra prošle godine.

Lazar Ristovski je ranije izjavio da nije imao pomoć za snimanje filma „Kralj Petar Prvi“ od onih koji imaju najviše novca u Srbiji, pa je zato dao mogućnost opštinama i domovima kulture u raznim gradovima u Srbiji da unapred kupe karte za film po jeftinijoj ceni.

On je kazao da su budžet za film i seriju objedinjeni i iznose oko 2,3 miliona evra, ali da nije naišao na odziv od onih koji imaju novac. Ristovski je tada rekao da je najveću pomoć snimanju filma dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i Komandant Kopnene vojske Milosav Simović.