Ministar Stefanović posetio Lučane

Foto: MNA

Jedan od glavnih prioriteta u radu policije naredne godine biće suzbijanje krivičnih dela koji se odnose na trgovinu narkoticima, izjavio je u Lučanima ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, dodajući da očekuje još veće zaplene droga.

„Bez obzira na to što i ove godine imao povećanje broja zaplena i veći broj uhapšenih dilera, interes nam je da jačanjem kriminalističke policije na teritoriji svih policijskih uprava u Srbiji dodatno povećamo količinu oduzetih narkotika. To će biti apsolutni prioritet, jer hoćemo da pokažemo da narkoticima nije mesto u blizini naše dece i u našoj zemlji“, naglasio je Stefanović.

On je nakon razgovora sa pripadnicima Policijske stanice Lučani, ukazao da je stanje bezbednosti na teritoriji koju pokriva ova stanica dobro i da nema velikog broja izvršenih krivičnih dela.

„Na teritoriji Policijske stanice Lučani imamo značajan pad počinjenih krivičnih dela, gotovo za trećinu. Policijski službenici dobro obavljaju svoj posao i građani mogu da budu zadovoljni nivoom rada i aktivnostima policije“, rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da ljudi mogu da računaju na svakodnevni, dvadesetčetvoročasovni rad policije, koja neće dozvoliti da građani na bilo koji način trpe bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti.

Prema njegovim rečima, policijski službenici u svom radu imaju punu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Direktor policije Vladimir Rebić i ja prilikom obilaska policijskih stanica vodimo računa o popunjenosti policijskih uprava novim pripadnicima policije, tamo gde je to potrebno, zatim o nabavci informatičke opreme za upravne poslove koja će pomoći da građani na efikasniji način dođu do svojih dokumenata, ali i o nabaci vozila, uniforme i opreme neophodne za svakodnevni rad policije“, zaključio je Stefanović.